Bandenservice

Banden montage

In de moderne werkruimte bij Elbay auto & bandenservice voorzien van de laatste hightech apparatuur wordt de montage uitgevoerd. Met deze apparatuur zorgen wij ervoor dat uw nieuwe banden en velgen optimaal gemonteerd worden. Montage is al mogelijk vanaf € 12,50 per wiel inclusief het uitbalanceren.

tire

Balanceren.

Onbalans in een band en wielcombinatie leidt tot ongelijkmatige slijtage van de band en hinderlijke trillingen voelbaar in het stuurwiel en de auto. Met behulp van de modernste balanceermachines kan de monteur de grootte en positie van de onbalans bepalen. Door bevestiging van balanceergewichten op de velg kan de onbalans worden opgeheven.

G3-140-interno-5140-no-rifl

Uitlijnen.

De wielen staan in werkelijkheid niet volkomen recht onder een auto, maar zijn onder een bepaalde hoek geplaatst. Dit is noodzakelijk voor een goede bestuurbaarheid en minimale bandenslijtage. Deze hoeken zijn door de autofabrikant bepaald. Wieluitlijnen is het meten en eventueel corrigeren van de wiel- en asstanden. Bij afwijkingen in de wielgeometrie, bijvoorbeeld als het gevolg van een aanrijding of het tegen een stoeprand rijden, moet de auto uitgelijnd worden. Dit is specialistisch werk, waarbij gebruik gemaakt wordt van hightech elektronische uitlijn apparatuur.

IMG_0125

Banden repareren.

Als het nodig en mogelijk is een band te repareren, moet dit zo spoedig mogelijk worden gedaan door een bandenspecialist, zodat structurele schade wordt voorkomen. Alle bandreparaties moeten worden toevertrouwd aan een deskundige die de volledige verantwoordelijkheid op zich neemt voor het onderzoek en het werk dat aan de band dient te worden verricht.67915722_ee13b32bdd_o